Marijke Knol coaching | Ik ben dus ik moet
15635
post-template-default,single,single-post,postid-15635,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ik ben dus ik moet

Burn-out onder jonge mensen tussen 20 en 30 jaar komt veelvuldig voor. Door een groep studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle is een project gestart onder de naam Ik-ben-dus-ik-moet. Voor dit project werd ik geïnterviewd door een van de onderzoeksstudenten. Ik-ben-dus-ik-moet gaat over jonge mensen die veel druk voelen om te slagen in de maatschappij en die uiteindelijk vastlopen.

Er wordt heel veel geëist van jonge mensen en de baanzekerheid is ver te zoeken. Al op jonge leeftijd worden kinderen behoorlijk gepusht om goede cijfers op school te halen, goed te presteren op het sportveld en een baantje te zoeken. Niet zelden levert dat druk op. Veel kinderen willen het graag goed doen voor hun ouders of docenten en zetten alles op alles om te slagen.

De prestatiedruk zit er dan al jong in. Als deze jonge mensen na hun studie aan het echte werk beginnen, willen ze dat ook graag goed doen. Juist omdat die baanzekerheid ver te zoeken is, is verlies van baan het laatste dat ze willen. Dat levert veel druk op. Ook nemen ze sneller genoegen met een  baan onder hun niveau om toch maar aan het werk te zijn.

Onderstaande punten zijn van cruciaal belang:

  1. Het is voor iedereen belangrijk om werk te doen waar hij plezier uithaalt. Daar krijg je energie van. Dingen doen die niet bij je passen, kost energie. Als de meeste taken energiegevend zijn, is het helemaal niet erg om ook taken te hebben waar je niets aan vindt. Maar doe je vooral dingen die je niet leuk vindt, dan ben je aan het einde van de dag doodmoe en laad je geen energie op.
  2. Ook je werkomgeving draagt bij aan gezondheid. Als je het nodig hebt om minimaal anderhalf uur per dag ongestoord door te kunnen werken en dat lukt je nooit, dan kun je daar veel last van ondervinden. En als je graag werkt in een nette omgeving terwijl het een zootje is op jouw kantoor, dan kan dat zelfs ziekmakend werken.
  3. Jonge starters ervaren vaak grote druk van werkgevers doordat ze bang zijn hun baan kwijt te raken. Toch is het belangrijk om autonoom te zijn en grenzen aan te geven. Te durven zeggen dat je bepaalde taken niet af krijgt in de daarvoor gestelde tijd of aangeven dat je niet kunt overwerken als daar toch op wordt gerekend.

Als je wilt weten wat jouw natuurlijke biotoop is, welke werkplek bij je past, of je in een team zou moeten werken of juist niet, dan kun je een DISC-test overwegen. Deze persoonlijkheidstest helpt je jezelf en anderen beter te begrijpen en geeft je inzicht wat de beste werkplek is voor jou.